Wersje kompatybilne
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 - 400 g cukinii
- 2 ząbki czosnku
- 40 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g oliwy z oliwek
- 250 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
- 100 g liści szpinaku baby, świeżych
- 1 ½ łyżeczki soli
- 3 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 3 - 4 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 800 - 900 g wody
- 250 g makaronu, suchego, typu farfalle (kokardki)
- ser parmezan (ok. 40 g), rozdrobniony, do podania (opcjonalnie)
- pestki dyni (ok. 40 g), prażone, do podania (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1725.1 kJ / 412.3 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 43.2 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 910.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron z dynią i jarmużem
40min
Quiche ze szpinakiem i papryką
1 Std.
Zielone tagliatelle z mascarpone i gruszką
25min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 Min
Zielone cannelloni
1h 45min
Lasagne brokułowa z łososiem
1 Std. 30 Min
Risotto z cukinii
45min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min
Makaron orzo z łososiem i szpinakiem
45min
Spaghetti z sosem szparagowym
55min