Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g lubczyku, świeżego, liście i cienkie gałązki, pokrojone na kawałki, bez grubych łodyg (patrz wskazówka)
- 10 g soli
- 70 g oleju, plus dodatkowo 2 łyżeczki
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1598.1 kJ / 382 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 40.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 1956.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1 Std. 55 Min
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM6)
2h 40min
Papryka po chorwacku (TM6)
35 min
Tarte buraczki do słoików (TM5)
2 Std. 30 Min
Konfitura z dyni
40 min
Jabłka w syropie (do ciast i deserów)
45min
Aljotta (maltańska zupa rybna)
45min
Zupa z pokrzyw
40 min
Tarte buraczki do słoików (TM6)
2 Std. 30 Min
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40 min
Kubusiowy sok domowy
30 min
Angielskie bułki śniadaniowe z patelni (English muffins)
2 Std.