Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 - 10 g natki pietruszki, tylko liście (ok. 1 pęczek)
- 500 g mięsa mielonego, wieprzowego
- 1 jajko
- 1 łyżeczka czerwonej papryki
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka cząbru, suszonego
- 1 łyżka bułki tartej
- 200 g sera feta, pokrojonego w kostkę
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 397 kJ / 95 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 230 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kurczak w cieście pomidorowym
40 Min
Grillowane szaszłyki drobiowe (drobiowe cevapcici) z warzywami
1h 30min
Cevapcici z sosem tzatziki
30 Min
Szaszłyki wołowe z salsą pomidorową
55 Min
Grillowane kotlety ze schabu z masłem pomidorowo-czosnkowym
1h
Drobiowe rolady z czerwonym pesto
50 Min
Rolada makaronowa z mięsem
1h 30min
Kurczak w sosie zapiekany pod ciastem francuskim
55 Min
Mizza (pizza na mięsnym spodzie)
1 godz. 55 min
Rolada mięsna w cieście francuskim
50 Min
Kurczak cajun i purée z batatów
25 Min
Kurczak w sosie pomidorowo-paprykowym z kuskusem z fetą i cukinią
55 Min