Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g gruszek, dojrzałych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 250 g mleka
- 40 g jogurtu naturalnego
- 100 g wody mineralnej, niegazowanej
- 10 - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 20 g cukru (opcjonalnie)
-
½
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 1 łyżeczka cukru wanilinowego - ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 591 kJ / 141.3 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 20.7 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 75.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Truskawkowe lassi
5 min
Borówki pod kruszonką
50 Min
Napar ze skórki pomarańczowej i cytrynowej
25 Min
Korzenna herbata z wanilią i malinami
25 Min
Koktajl z herbatą matcha i pistacjami
10min
Śniadaniowy koktajl kawowy
10min
Kokosowy koktajl z twarogiem
10min
Karmelowe macchiato
30 Min
Koktajl ananasowo-kokosowy z imbirem
10min
Cappuccino czekoladowe
10min
Poranny koktajl z borówkami
10min
Nocna owsianka jogurtowa z owocami
8 Std. 10 Min