Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g wody
- 10 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 5 g cukru
- 300 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka soli
- 30 - 35 g oliwy z oliwek
- 1 łyżka czarnuszki
- 1 łyżka ziaren sezamu
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 781.4 kJ / 186.6 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szybkie paluchy drożdżowe
35 Min
Fougasse - chleb francuski
2h
Proziaki z masłem czosnkowym
25 Min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1h 40min
Grissini - paluchy chlebowe
3 Std.
Chlebki naan z cebulą i kminem rzymskim
2h
Podpłomyki z masłem ziołowym
40min
Krakersy z sezamem i makiem
40min
Kołaczyki z bryndzą
1h 40min
Czosnkowe chlebki naan
30 Min
Zakręcone bułeczki piknikowe
50 Min
Mini foccacie z oregano
3 godz. 40 min