Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
150
g pomidora, pokrojonego na kawałki
lub 150 g krojonych pomidorów, z puszki - 350 g wody
- 10 g oliwy z oliwek
- 30 g ryżu brązowego
- 1 - 2 szczypty soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1 liść laurowy, suszony
- 150 g fileta z dorsza, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
- ½ łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1524.5 kJ / 364.4 kcal
- Białko
- 30.8 g
- Węglowodany
- 32.7 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 331.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z kurczakiem i ziemniakami
30min
Bowl z brązowym ryżem, łososiem i warzywami
45min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM6)
1h
Węgierska zupa rybna (Halászlé)
55min
Wiosenna zupa kalafiorowa
30min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40min
Potrawka z indykiem, warzywami i ryżem
50min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40min
Grecka zupa z soczewicy
40min
Kurczak po meksykańsku
55min