Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 łyżki wody
- 4 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
- 300 g jogurtu typu islandzkiego, skyru, naturalnego
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 50 g cukru pudru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - gorąca woda, do rozpuszczenia żelatyny i zanurzenia foremki
- 300 g brzoskwiń, połówek, z puszki, odsączonych z zalewy
- pisaki cukrowe, kolorowe, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 514.6 kJ / 123 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 21.5 mg
Alternatywne przepisy
Ślimaczki z pigwą i marcepanem
1h 50 min
Puszyste ciasto pomarańczowe
1h 50 min
Laski św. Mikołaja
3h 20min
Czarno-białe ciasteczka
2h
Bezalkoholowy świąteczny poncz
10min
Żelki owocowe
25h 10min
Czekoladki adwentowe
2 godz. 15 min
Gorąca czekolada z przyprawami korzennymi
10min
Mleczne cukierki
2 godz. 5 min
Mazurek cytrynowy
2h
Cytrynowe ciasteczka z wiosennym wzorkiem
1h
Deser plaża
2h 30 min