Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 10 g liści bazylii, świeżych
- 3 - 4 liście szałwii, świeże
- 130 g mleka
- 630 g wody
- 150 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 10 g szczypiorku, świeżego, posiekanego
- 1 szczypta soli
- 15 g oleju
- 400 - 500 g białych szparagów (1 pęczek), bez zdrewniałych dolnych części, obranych
- masło, do smażenia
- 4 łyżki migdałów, w płatkach
- 8 plastrów szynki długodojrzewającej np. szwarcwaldzkiej
- Wartości odżywcze
- na 4 porcje
- Kalorie
- 6049.1 kJ / 1444.8 kcal
- Białko
- 82.3 g
- Węglowodany
- 149.8 g
- Tłuszcz
- 65.5 g
- Błonnik
- 17.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z pęczakiem, krewetkami i ananasem
1h 20min
Anchoiada
10min
Ananasowe paczuszki
1h
Sałatka z orkiszem i kurczakiem
1h 15 min
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1h 20min
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55min
Ajo blanco - andaluzyjska zimna zupa migdałowo-czosnkowa
1 Std. 5 Min
Sałatka ze szparagami, młodymi ziemniakami i serem korycińskim
45min
Pâte de fruits
2h 20min
Boliwijski pilaw ryżowy
45min
Peruwiańskie ceviche
1h 15 min
Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem i szparagami
45min