Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sera ementaler, pokrojonego na kawałki
- 500 g mleka
- 30 g masła
- 30 g mąki pszennej
- 2 - 5 kropli sosu Worcestershire (opcjonalnie)
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki soli
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 833 kJ / 199 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos miodowo-musztardowy
10 Min
Sos z sera cheddar
20 min
Dip serowy
10 Min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25 Min
Purée ziemniaczane
50 min
Sos beszamelowy
15 min
Krem pomarańczowy
35 min
Sos serowy roquefort
20 min
Sos maltański
10 Min
Sos cytrynowy
20 min
Makaron a'la carbonara
30 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min