Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g mleczka kokosowego
-
30
g cukru (opcjonalnie)
lub 30 g syropu z agawy (opcjonalnie) - 1 płaska łyżeczka agaru
- 400 g napoju kokosowego (patrz wskazówka)
- 1 opakowanie żywych kultur bakterii jogurtowych, ilość zgodnie z informacjami na opakowaniu
- 250 g wody
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 638.5 kJ / 152.5 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 14.5 mg
Alternatywne przepisy
Jogurt z orzechów nerkowca z wanilią (wegański)
16 Std.
Jogurt sojowy (wegański)
12 godz. 15 min
Wolno gotowane warzywa korzeniowe z kaszą (z osłoną noża miksującego)
3 Std. 15 Min
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2h 5min
Placki z masy migdałowej po produkcji domowego napoju migdałowego
30min
Napój z orzechów nerkowca
10min
Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej
1 Std. 20 Min
Mąka orkiszowa
5 Min
Wegańskie bezy
2 Std. 45 Min
Jogurt z mleka koziego
13u. 15min
Jogurt naturalny na Varomie
12 Std.
Jogurt grecki
12 godz. 15 min