Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g migdałów, blanszowanych
- 1000 g wody mineralnej, niegazowanej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 925.7 kJ / 221.3 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 17.1 mg
Alternatywne przepisy
Napój sojowy
12h 30min
Masło migdałowe
10 min
Waniliowy napój ryżowy
1 Std.
Placki z masy migdałowej po produkcji domowego napoju migdałowego
30 min
Napój migdałowy z daktylami
1 godz. 20 min
Kulki z amarantusa i kakao
1 godz. 20 min
Śmietanka z orzechów nerkowca
6hod.
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8h 10min
Masło orzechowe
5 dk
Krem orzechowo-czekoladowy
5 dk
Napój migdałowy z moczonych migdałów
6 Std. 10 Min
Granola czekoladowa
1sa 15 dk