Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 220 g bananów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki
- 2 jajka
- 20 g oleju
- 40 - 50 g wiórków kokosowych
- 1 - 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
- 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie)
- 1 szczypta soli
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- cukier puder, ilość do posypania (opcjonalnie)
- mieszane owoce, świeże, ilość do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 242.6 kJ / 57.9 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 6.9 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tajskie naleśniki ryżowo-kokosowe
55 Min
Kukurydziany biszkopt z owocami
1h
Naleśniki kukurydziane z twarożkiem pomidorowym
50min
Racuchy owsiane z ananasem i sosem bananowo-orzechowym
1 Std. 20 Min
Placki z mąki kokosowej
30 Min
Placki ryżowe z musem jabłkowym
50min
Ciasto marchewkowo-bananowe
2h 30min
Bezglutenowe owsiane placki na domowym napoju z orzeszków ziemnych
8h 55min
Gofry jaglane z konfiturą z żurawiny i kozim serem
1 Std. 35 Min
Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
1h 25min
Omlet na mące kokosowej
20 Min
Naleśniki na mleku kokosowym (bez cukru)
1óra 45p