Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 130 g ząbków czosnku (ok. 3 główki)
- 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 50 g oliwy z oliwek
- 300 g cebuli, pokrojonej w 5 mm półplastry
- 300 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski
- 1 tuszka z kurczaka (ok. 1500 g), w całości
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 4052.8 kJ / 968.7 kcal
- Białko
- 67.4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 64.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.4 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 835.2 mg
Alternatywne przepisy
Wieprzowina chimichurri z ryżem z warzywami
13h 20min
Wieprzowina vindaloo
4 Std. 15 Min
Kurczak tandoori z miętowym dressingiem
1h 30min
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 Min
Ognisty kurczak z warzywną surówką
6 godz. 45 min
Skrzydełka w przyprawie pięciu smaków
45 Min
Wolno gotowany gulasz wołowy z dynią i papryką (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 45 min
Kokosowy kurczak po malajsku
10h
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1 godz. 5 min
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2 Std.
Kurczak po peruwiańsku z zielonym sosem i sałatką z awokado
10 Std. 30 Min
Curry z kurczakiem i ryżem gotowanym na parze
40 Min