Wersje kompatybilne
Wolno gotowany gulasz wołowy z dynią i papryką (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
40
g oleju
lub 40 g oliwy z oliwek - 200 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
- 170 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
- 1 ząbek czosnku
- 750 g mięsa wołowego, bez ścięgien i kości, pokrojonego w 3 cm kostkę, osuszonego ręcznikiem papierowym
- 400 g miąższu dyni, pokrojonego w 2 cm kostkę
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 800 g wody
- 2 - 3 liście laurowe, suszone
- 4 ziela angielskiego, mielonego
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
- ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 łyżeczka cukru
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 2 - 2 ½ łyżeczki soli
- 800 g kopytek, gotowych (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1993.3 kJ / 476.4 kcal
- Białko
- 35.1 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1241.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Imbirowo-czosnkowy pieczony kurczak
1h 30min
Duszona młoda kapusta
45 Min
Wieprzowina vindaloo
4sa 15 dk
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 Min
Gulasz z ziemniakami
45 Min
Rumienienie wołowiny z papryką i cebulą
35min
Kokosowy kurczak po malajsku
10 Std.
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1h 5min
Limonkowy kurczak z kalafiorowym ryżem
1sa 10 dk
Klasyczny wolno gotowany sos boloński
5h
Dorsz w indyjskim sosie pomidorowym
1h
Klopsiki królewieckie z sosem, szparagami i ziemniakami
1h